Alles over TMS software - Businesssoftware.nl

TMS software

TMS software biedt een oplossing voor het automatiseren van allerlei logistieke processen, zoals orderverwerking, planning, navigatie, communicatie en fleetmanagement. De letters TMS staan voor transport management systeem. Lees hier over wat dit is en wat de belangrijkste eigenschappen zijn van TMS software.

Wat is TMS software?

TMS software is ontwikkeld om de processen rond transport en distributie van goederen te automatiseren en te digitaliseren. Zaken als orderverwerking, planning en facturatie worden met behulp van TMS software sterk worden versneld. Doordat alle processen digitaal worden afgehandeld, komt er geen papierwerk of papieren archief meer bij kijken.

TMS software is in diverse maten van complexiteit verkrijgbaar. Een goed TMS bevat alle functionaliteiten die voor een organisatie noodzakelijk zijn om de logistieke processen te optimaliseren. Bij omvangrijke organisaties met een uiteenlopend transport zal het TMS complexer zijn dan van een kleinere organisatie. Uitgebreide TMS software bevat functionaliteiten als klantregistratie, personeelsregistratie, orderverwerking, planning, facturatie, navigatie, communicatie, koppelingen met boekhoudsystemen en fleetmanagement. Flexibiliteit is een van de belangrijkste kenmerken van een goed TMS. Er moet een koppeling mogelijk zijn met externe systemen van de organisatie, maar ook van externe partijen.

TMS software

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van TMS software is de efficiëntieslag in tijd en mankracht. Ook wordt er op een uniforme manier gehandeld en hoeven gegevens slechts een keer te worden ingevoerd. Hierdoor wordt de werksnelheid verhoogd en de foutenlast verlaagd. Daarnaast kan er eenvoudig en duidelijk worden gerapporteerd. Met het hieruit ontstane inzicht kan het management de koers van de organisatie indien gewenst bijstellen. De optimalisatieslag met TMS software is ook terug te zien in planning, routeoptimalisatie en navigatie. De transport management oplossing berekent de meest optimale rit, waarbij rekening wordt gehouden met de vracht, chauffeur en verkeersinformatie. De koppeling van het TMS aan de boordcomputer maakt het mogelijk actuele gegevens uit te wisselen en wijzigingen door te geven.

Electronic Data Interchange (EDI)

Electronic Data Interchange (EDI) is kortgezegd de uitwisseling van gegevens van computer naar computer, tussen verschillende organisaties. EDI bestaat al lang, maar is vergemakkelijkt door de komst van internet. Er zijn diverse manieren om EDI te implementeren, maar de implementatiekeuze dient afhankelijk te zijn van de behoeften van de organisatie. Implementatie van EDI is redelijk eenvoudig, waardoor het voor organisaties toegankelijk is gebruik te maken van de voordelen van e-commerce.

Fleetmanagement

Fleetmanagement houdt het wagenpark van een organisatie bij. Door middel van een fleet management systeem (FMS), worden alle bijkomstigheden geautomatiseerd en kunnen de kosten en baten van het wagenpark en de productiviteit eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt. De koppeling van het FMS met TMS software maakt het mogelijk de planning te automatiseren en de beschikbare vlootgegevens mee te nemen.

TMSsystemen.nl

Op de TMS portal TMSsystemen.nl vindt u een compleet overzicht van alle verkrijgbare transport management software, informatie over TMS leveranciers en informatie die u helpt bij de selectie en implementatie van TMS software. Lees hier alles over TMS software.

Dit is ook TMS software

TMS software kunt u ook vinden onder de volgende benamingen:
• transport management software
• transportbeheer
• Fleetmanagement
• Transport administratie