Software selectie - BusinessSoftware.nl

Software selectie

De selectie van business software is lastig vanwege het grote aanbod van bedrijfssoftware en de moeilijk te herkennen verschillen. Veel organisaties besteden het selectietraject daarom uit. Los van extern advies is het altijd ook noodzakelijk om zelf voldoende kennis te hebben over softwareselectie.

Informatie over software selectie

Volledige informatie over de selectie van oplossingen en leveranciers vindt u in de CRM box, ERP box, BI box, HRM box, DMS box en andere boxen van het ICT informatiecentrum. Deze unieke informatiebronnen zijn een combinatie van online en offline informatie en zijn al jaren de meest gebruikte kennisbronnen bij software selectie.

Gratis selectie

Er worden veel gratis softwareselecties aangeboden en zogenaamd nog ‘onafhankelijk’ ook. In werkelijkheid krijgt u vaak een advies dat de softwareoplossingen betreft van leveranciers waarmee de partij die de selectie voor u uitvoert provisieafspraken heeft. Ofwel, kies voor (betaald) echt onafhankelijk advies en zorg dat u zelf voldoende weet van softwareselectie om het keuzetraject te kunnen volgen. Aan gemanipuleerde selectieadviezen heeft u niets.

Onafhankelijkheid advies

Dat softwareaanbieders u hun oplossingen proberen te verkopen zal u niet verbazen. Hun adviezen zijn gekleurd. Adviseurs en consultants hebben vaak ook een belang bij softwareselectie. Namelijk om u die softwareoplossing te adviseren, waarin zij in het vervolgtraject zelf een rol kunnen spelen, bijvoorbeeld bij de implementatie. Controleer de onafhankelijkheid van adviseurs, zodat u weet op welke waarde u hun advies kunt schatten.

Moderne oplossingen

De ontwikkelingen met mobiele applicaties en cloud oplossingen gaan razendsnel. Nu geen rekening houden met nieuwe ontwikkelingen betekent bijna zeker dat u binnen twee jaar alweer de eerste nadelen en beperkingen ontdekt van een iets te conservatief gekozen softwareoplossing. Richt u op moderne oplossingen, en achterhaal tijdig de geplande ontwikkelingen bij leveranciers van business software.

Kleine softwareoplossingen

Voor veel business software geldt een top 5 van hele grote softwareleveranciers, die in de markt een groot aandeel hebben. De kleine leveranciers met minder bekende bedrijfssoftware worden daardoor minder snel in de software selectie betrokken. Richt u ook op software die u nog niet kent. Er zijn steeds meer kleine aanbieders met mooie, toekomstbestendige oplossing.

Handboek Softwareselectie

Alle stappen in het selectietraject staan uitgelegd in het Handboek Softwareselectie. U kunt deze, evenals tientallen andere boeken over business software, gratis aanvragen op ICTboekensite.nl.