CRM software en relatiebeheersoftware - BusinessSoftware.nl

CRM software (Customer Relationship Management)

CRM software helpt organisaties bij het onderhouden van contacten met relaties, prospects en klanten. De software faciliteert persoonlijke communicatie met reeds bestaande relaties en klanten en maakt een gerichte werving van nieuwe klanten en prospects mogelijk. Naast klantcontact is CRM software ook uitermate geschikt voor de communicatie tussen diverse afdelingen die gezamenlijk bij projecten betrokken zijn. Een andere benaming is relatiebeheersoftware.

Wat is CRM software?

CRM software zorgt ervoor dat er rond doelstellingen concrete marketing- en verkoopacties kunnen worden gevormd en dat de resultaten van deze acties met de software kunnen worden gemeten. Zo kunnen eenvoudig concrete, rendabele plannen worden gemaakt. Bij CRM of relatiebeheer vormen de wensen en behoeften van de klant het uitgangspunt voor de organisatie van bedrijfsprocessen. Om de reguliere communicatiemiddelen zoals e-mail, persoonlijk contact, brieven en websites voor het klantcontact te ondersteunen, is CRM software tegenwoordig niet meer weg te denken.

Voordelen CRM software

CRM software ondersteunt en vereenvoudigt processen rond klantcontact en zorgt dat de wensen van de klant centraal staan. Het relatiebeheer wordt overzichtelijker, beter en uw personeel kan efficiënt worden ingezet. Automatisch gegenereerde overzichten en analyses zorgen ervoor dat binnen enkele muisklikken gedetailleerde financiële informatie over klanten beschikbaar is en er meer én betere aandacht aan klanten kan worden besteed op het juiste moment. Zo kunnen de juiste acties bij de juiste relaties worden uitgevoerd. Dankzij al deze voordelen wordt de serviceverlening verbeterd en de verkoopcyclus sterk verkort.

CRM in de cloud

Data opslaan en raadplegen via software in de cloud is een modern en steeds meer gebruikt alternatief voor de aanschaf van dure software. Bij CRM in de cloud volstaat een abonnement om de laatste versie te kunnen gebruiken. Langzamerhand verdwijnt bij organisaties de angst om data in de cloud te bewaren. Data rond relatiebeheer is altijd en overal te benaderen, ongeacht het soort apparaat met internetverbinding. Met CRM in de cloud zijn systemen voor relatiebeheer niet meer alleen voor grote organisaties, maar ook voor het MKB inzetbaar. Organisaties hoeven geen systeembeheerders of IT specialisten in te zetten om de software en hardware te beheren en te updaten en upgraden.

Social CRM

Door social media communiceren we tegenwoordig anders met elkaar dan vroeger. Door Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube wordt informatie sneller, eenvoudiger en vaker gedeeld dan voorheen. Bij social CRM wordt social media geïntegreerd in de CRM software. Om de wensen en behoeften van de klant optimaal te bedienen, moeten organisaties social media wel meenemen. Zo wordt geen informatie gemist.

Social CRM

Mobile CRM

Met mobile CRM is CRM software of relatiebeheersoftware altijd, overal en op elk apparaat – laptop, tablet, smartphone – te gebruiken en worden klantgegevens zowel online als offline raadpleegbaar met behulp van apps. Mobile CRM maakt efficiënter en accurater werken mogelijk, aangezien actuele gegevens direct – dus ook bij de klant – kunnen worden ingevoerd of geraadpleegd. Zo kunt u eenvoudig zien welke afspraken er met de klant zijn gemaakt en wat de status is van offertes, projecten, orders en facturen.

CRM software

Open Source CRM software

Bij open source software is de broncode van de software openbaar. De software is vrij van rechten en kan door iedereen worden gewijzigd en verspreid. De software evolueert dankzij de gebruikers en de oorspronkelijke ontwikkelaars spelen vaak slechts een coördinerende rol. Ook van CRM software zijn er open source varianten verkrijgbaar. Hoewel open source software doorgaans gratis te gebruiken is, hoeft dit niet altijd zo te zijn. Open source CRM software kan dusdanig zijn aangepast dat de ontwikkelaars hiervoor een vergoeding vragen. De broncode is niet noodzakelijk om software te laten werken. Hiervoor is slechts een gecompileerd uitvoerbestand voor nodig.

CRMsystemen.nl

Op de website CRMsystemen.nl vindt u een compleet overzicht van alle verkrijgbare CRM of relatiebeheersoftware, informatie over leveranciers en informatie die u helpt bij de selectie en implementatie van CRM software. Lees hier alles over CRM en CRM software.

Meer CRM informatie

Alles over alle CRM software
CRM als onderdeel van ERP software.
Business intelligence in commerciële bedrijfsvoering.
CRM als onderdeel van financiële software.
CRM nieuws en CRM artikelen.

Dit is ook CRM software

CRM software kunt u ook vinden onder de volgende benamingen:
• Relatiebeheersoftware
• Relatiesoftware
• Klantensoftware
• Customer contact software
• Sales force automation